Tennisnyheter

Tennis som motionsform

Tennis är en sport som passar de allra flesta. Det är dessutom relativt lätt att sätta sig in i regelsystemet och detta bäddar tillsammans för att tennissen passar utmärkt för de som söker en annorlunda och rolig motionsform.

Tjej spelandes tennis

Tennis är en extremt rolig sport när man väl tagit sig förbi grunderna av spelet och när spel mellan båda parter på vardera sida om nätet uppstår. Det är även en sport där du beroende på motståndare tvingas röra dig en hel del. Många tennisdueller innehåller bollar slagna både till höger och vänster, kort och långt. Det gör att du ständigt behöver förflytta dig när du ligger lite på efterkälken, tills dess att du kan bli den som tar över spelet och istället blir den som pressar din motståndare.

Det är därför viktigt att du inledningsvis teamar upp med en vän som besitter ungefär samma skicklighetsnivå som dig själv när ni ska sätta igång och lära er spelet. Det blir då på ett naturligt sätt jämvikt mellan er båda sett rent spelmässigt, något som är bra för att inte en part ska kännas sig alltför långt på efterkälken och tappa intresset.

Reglerna i tennis är inte svårare än att du lär dig åtminstone de viktigaste grunderna på bara några få minuter. Vill du dock fördjupa dig så finner du ingående regelverk på denna sida.

För att komma igång och spela tennis behöver ni såklart få tag på en bana som antingen är gratis att boka och att spela på, eller en plan som går att hyra. Det är oftast en helt ok kostnad för någon timmes spel som ni dessutom kan dela på två eller fler. Du behöver självfallet också ett par bra skor och ett tennisracket. Ofta går det att låna tennisracket eller att hyra ett där ni även hyr eran plan, men för de som vill ha ett alldeles eget racket rekommenderar vi istället de bra priser nätet har att erbjuda.

Tänk på att ingen av er behöver vara den nya Björn Borg för att ni båda ska kunna ha troligt tillsammans, samtidigt som ni båda får er ett nyttigt träningspass.