Tennisnyheter

Novak Djokovic

Novak Djokovic är en tennisspelare från Serbien och ett väldigt stort namn inom tennis just nu.

8812715-new-york-september-2-novak-djokovic-of-serbia-returns-ball-during-4th-round-match-against-julien-benneteau-of-france-at-us-open-tennis-tournament-on-september-2-2012-in-flashing-meadows-new-york

Men det är inte bara på senaste tid som Djokovics namn har dykt upp i nyheterna, har har haft en minst sagt imponerade karriär. Djokovic har vunnit hela åtta stycken Grand Slam singeltitlar och han har dessutom hållit förstaplatsen i ATP rankingarna i totalt 143 veckor. 2011 blev Djokovic den sjätte spelaren inom herrtennis att vinna tre stycken Grand Slam under ett enda kalenderår, och när han nådde finalen i French Open 2012, blev han den nionde spelaren under Open Era att nå alla fyra Grand Slam singelturneringar och endast den femte att göra så efter varandra-

Novak Djokovic håller även flera rekord i Open Era, han blev den yngsta spelaren i Open Era att nå semifinalerna i alla fyra Grand Slam event, både separat och efter varandra. Den första och enda man som vunnit tre Australian Open i Open Era, såväl som den den enda man som vunnit sammanlagt 5 Australian Open under den tiden. Han spelade också den längsta finalen någonsin i singlar för herrar, hela 5 timmar och 53 minuter.

Tittar man på oddsen inom tennis är han klart överlägesen även nu. Bara härom dagen blev Djokovic den första ATP-spelaren i historien att vinna årets tre inledande masters, Indian Wells, Miami och Monte Carlo.

Trots att han citerades att säga att han inte spelade på den nivån han skulle vilja som han hade gjort hela veckan så vann han matchen mot Tomas Berdych med hjärta och kamp. Resultaten blev 7-5, 4-6 och 6-3.

Han sade även att i slutändan så sitter han ändå där med pokalen som är mycket speciell för honom och att det är vad som räknas. Ibland vinner man fult, sade han.

Djokovic är nu uppe i 17 raka matchvinster och han ligger på 20-2 totalt i år. Roger Federer som ligger två är hela 5 460 poäng efter, det är mer poäng än vad som separerar Federer och Grigor Dimitov som ligger på elfte plats.