Tennisnyheter

Boris Becker

shutterstock_30793468Boris Franz Becker är en tysk tennisspelare som spelade som proffs från 1983 till 1999 och numera är tränare till mannen i vår senaste artikel Novak Djokovic.

Becker började sin proffskarriär under vägledningen av tränaren Günther Bosch och sin manager Ion Țiriac och vann sin allra första dubbelmatch samma år.

När det kommer till framgångar inom tennis kan Becker helt klart skryta med en hel del. Inte bara har han varit ett i världsrankningen, han har även vunnit 6 majors och varit finalist ytterligare 4 gånger. Allt som allt har han samlat ihop 64 titlar under sin karriär, 49 i singel och 15 i dubbel.

På grund sin spelstil, som grundade sig i snabba och välplacerade servrar, fick Becker smeknamnen ”Boom Boom”, ”Der Bomber” och ”Baron von Slam”. Becker kunde även förlita sig på sin atletiska förmåga efter serven returnerats. Hans tunga forehand var också en stor del i hans spel.

Efter tennis karriären började Becker bland annat spela poker och har spelat på i European Poker Tour och World Poker Tour. Innan 2013 hade han spelat ihop över 90 000 euro i sina pokervinster.

Becker har även varit med som kommentator för BBC under Wimbeldon, men gav upp detta efter det 2013 annonserats att han skulle bli huvudtränare för Novak Djokovic, och när man tittar på framgångarna där måste man ju tro att Becker har gjort sitt jobb som tränare.

Under sin karriär spelade Becker mest med racket från den tyska tillverkaren Puma. Men efter produktionen av hans favoritracket slutade, köpte Becker formerna och hade dem tillverkas av ett amerikanskt företag. Nu har Becker ett eget märke för både racketar och kläder.